GRATIS TRAINING

(BIJNA) GRATIS TRAINING VERBINDEND LEIDERSCHAP IN DE KINDEROPVANG

Speciaal voor leidinggevenden in de Kinderopvang heb ik een training ontwikkeld, die ik tegen kostprijs geef,  namelijk de

Introductietraining Verbindend Leiderschap.

Management en leiderschap zijn twee verschillende dingen: Waar management gaat om de organisatie en het regelen van zaken gaat het bij leiderschap meer om wie je in je kern bent, het gedrag dat je laat zien en over congruent zijn.

Vandaar dat bij de training Verbindend Leidinggeven jij als persoon centraal staat. Hoe maak jij in je werk de verbinding met jezelf, je eigen kernwaarden? En waaraan merk jij dat je denkt, voelt, handelt en spreekt vanuit die zelfde waarden? Met andere woorden: in welke mate ben jij trouw aan jezelf? En wat heb jij nodig om de beste versie van jezelf te zijn?

De volgende stap is de verbinding met anderen: Hoe neem je anderen mee in jouw verhaal, creëer je draagvlak en sluit je aan bij wat je team, kinderen, ouders en ketenpartners nodig hebben? Ook is er aandacht voor het motiveren en coachen van je medewerkers, en geef ik je een aantal tools voor het omgaan met werkdruk en werkstress.

Herken jij het volgende?

 • Je hebt de ene verandering nog niet geïmplementeerd of de volgende dient zich weer aan.
 • Steeds weer veranderende wet –en regelgeving houden je af van je kerntaken.
 • Je zoekt naar de balans tussen het leveren van pedagogische kwaliteit en continuïteit en de noodzaak om de flexibele schil met flexibele krachten op te lossen, om als organisatie wendbaar te zijn.
 • Jij hebt een goed team maar je maakt je zorgen over de continuïteit in de groepen en de reactie van ouders en kinderen op wisselende gezichten.
 • Het plezier in het werken met kinderen staat onder druk: pedagogisch medewerkers geven herhaaldelijk aan dat ze zoveel tijd nodig hebben om te observeren en registreren dat het ten koste gaat van de tijd om met de kinderen bezig te zijn.
 • Naar mate er meer met flexkrachten gewerkt wordt loopt ook de werkdruk bij de vaste medewerker op, omdat net dit soort taken niet verdeeld kunnen worden. Hoe goed de flexibele medewerker ook is!
 • Dit beïnvloedt de kwaliteit van de kinderopvang, waardoor je je afvraagt wat leidend is: de wendbaarheid van de organisatie of de kernwaarden waarvoor gekozen is.
 • Je ervaart vanuit je team minder werkplezier, meer gemopper en algehele verandermoeheid.
 • Je vraagt je af hoe je de volgende verandering weer moet “verkopen” aan je medewerkers en aan je klanten.
 • Je ziet er zelf ook weleens tegenop om te komen werken; je ervaart veel stress, werkt te hard en structureel teveel.
 • Je wordt geleefd door de waan van de dag.
 • Je hebt onvoldoende regie over je eigen tijd; je bent thuis met je werk bezig en op je werk denk je aan de rust die je thuis voor jezelf en je gezin had moeten nemen.

Ik kan je helpen!

De wet –en regelgeving kan ik niet voor je beïnvloeden, maar ik kan je wel helpen om leidinggeven leuker, gemakkelijker en effectiever te maken. Dit doe ik door de verbinding met jezelf, de organisatie en je team te versterken waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt, je eigen stijl ontdekt, aandacht hebt voor wat jij nodig hebt in je werk, meer betrokkenheid en draagvlak van je team krijgt, en meer voldoening en erkenning voelt in jouw werk.

Resultaat

Na afloop van deze training heb je:

 • Inzicht in verschillende leiderschapsstijlen en hoe je ze in verschillende situaties kunt inzetten.
 • Inzicht in de kenmerken en voordelen van verbindend leiderschap, voor jezelf, je team, klanten en organisatie.
 • Verbinding brengt je terug naar je eigen kern, dat geeft rust, plezier in je werk en je brengt je terug naar je eigen intrinsieke motivatie.
 • Inspireer en motiveer je anderen vanuit authenticiteit.
 • Ben je in staat om betrokkenheid, initiatief en invloed van je medewerkers te vergroten.
 • Heb je inzicht gekregen in je eigen vaardigheden, valkuilen, rol en stijl als leidinggevende.
 • Ben je in staat om  te communiceren vanuit verbinding en meer draagvlak te creëren binnen je team.
 • Heb je de tools in huis om gedrag te beïnvloeden, weerstand om te buigen en om te gaan met oud zeer.
 • Heb je nieuwe inzichten waarmee je medewerkerstevredenheid en klanttevredenheid kunt vergroten. Deze werken we verder uit in de vervolgtraining “Verbinden en Veranderen”.
 • Hierdoor ervaar je meer balans, rust en focus in je eigen werk.
 • Een goede basis voor de vervolgtraining “Verbinden en Veranderen” (zie kopje T-Training en -Coaching)

20160301_160951


Dit is wat enkele deelnemers over deze training zeiden:

Zaterdag 14 november heb ik de training ‘Verbindend Leiderschap’ gevolgd bij Monique Wiggers- de Rooij. Na een tocht met hobbel (wegen die waren afgesloten) werd ik bij de voordeur al zeer hartelijk ontvangen. Dat maakte de reis al goed. Een goed begin!

Na eerst een korte uitleg van de dag, spelregels en op een originele manier elkaar leren kennen, zijn we praktisch aan de slag gegaan met een aantal oefeningen. Je gaat terug naar de basis, kernwaarde en de dingen die voor jou écht belangrijk zijn. Dit was een eye-opener voor mij en ook inzicht in de groei die ik persoonlijk heb gemaakt! Je oefent gesprekken in de praktijk. En dat allemaal in en veilige en prettige omgeving.

Monique wisselt theorie en praktisch bezig zijn goed af. Daarnaast heeft ze veel ervaring in de kinderopvang en heeft voorbeelden die je in de praktijk tegenkomt.

Buiten het lerende stuk denkt Monique ook in alle opzichten aan de innerlijke mens. Koffie en thee en een lekkere lunch.

Ik kijk terug op een lerende en inspirerende dag. Ik ga zeker nog een training volgen bij Monique! Monique en mede cursist, bedankt voor deze leuke en leerzame dag!

Marjon van Baest, Gebiedsmanager bij Korein Kinderplein.


Wat een fijne training was dit. Fijn dat we inbreng hadden in een stukje inhoud voor de cursus.
Er werd gekeken naar onze wensen en behoeften.

Ik heb inzichten gekregen in de manier waarop ik leiding geef en waar mijn kracht en valkuilen zitten.
We hebben handvatten gekregen om met onze teams aan de slag te gaan. We lopen er vaak tegenaan dat bij veranderingen de teams of pedagogisch medewerkers moeilijk mee kunnen bewegen. De oefeningen zijn praktisch en door het te doen kun je er in de praktijk heel makkelijk mee aan de slag.

Wat ik ook als prettig heb ervaren is het klankborden en ervaringen delen met collega’s.

Verder een trainer die zelf rust uitstraalt, luistert en kijkt naar de wensen en behoefte van de groep.
Dan kun je een training “op maat” maken!

Dianne Splinter, Gebiedsmanager bij Korein Kinderplein


Wat is dit alles je waard?

Normaal zou deze training € 997,00 excl. BTW kosten, maar als SPECIALE KENNISMAKING bied ik je deze training (als introductietraining) bijna GRATIS aan!

Het enige wat ik van je vraag is dat je implementeert wat we behandelen en een kleine bijdrage voor de kosten voor koffie, thee en de lunch ( €47,00).

Deze speciale actie is geldig t/m 1 november 2017.

of eerder indien de groep vol zit… ik werk in kleine groepjes van maximaal 6 personen, dus ben er op tijd bij:

VOL=VOL!

De training wordt gegeven op zaterdag 18 november 2017 van 9.30-17.00 uur. Bij meerdere personen van 1 organisatie is de dag en locatie bespreekbaar!

Reserveer je plaats NU… via mail: monique@t-training-coaching.nl!20160301_151147

Laat deze kans niet aan je voorbij gaan!