Vóór je vakantie:

1. Zorg dat projecten (zoals het zomerprogramma) zijn afgerond zodat iedereen weet wat er wanneer van hem/ haar verwacht wordt.

2. Zorg dat alle benodigde materialen en dergelijke voor het grijpen liggen, dat voorkomt een hoop stress als jij straks op vakantie bent!

3. Laat iemand anders de planning controleren, zelf kun je blind zijn geworden voor roosterfouten omdat je er te dicht bovenop zit.

4. Regel je vervanging en communiceer dit naar alle betrokkenen. Vergeet ook niet om je vervanger incl. mailadres en telefoonnummer te noemen in je “out-of-office” reply.

5. Plan vanaf 2 dagen voor je laatste werkdag geen afspraken meer in. Met nieuwe informatie uit die gesprekken doe je de komende weken toch niets, dus deze tijd kun je beter gebruiken om je to-do-list af te werken, zonder dat er iets tussenkomt.

6. Zet je “out-of-office” reply één week langer aan: 3 dagen voor je laatste werkdag en 3 dagen nadat je terug bent. Dit geeft je de tijd om je werkzaamheden rustig af te ronden en om na je vakantie rustig je mail bij te werken en langzaam weer op te starten.

7. Maak je hoofd leeg: Stel een takenlijst op voor na de vakantie, zodat je dan snel de draad weer op kunt pakken.

8. Meld je nog snel aan voor de introductietraining Verbindend Leiderschap op 17 september via deze link!

9. Wens je team en je samenwerkingspartner van school een fijne vakantie!

en trek de deur achter je dicht!

vakantiegevoel

Tijdens je vakantie:

1. Laat het werk los en geef je over aan je vakantiegevoel…

2. Laat je (werk)telefoon uit en thuis! Laat je mailbox dicht! Ben ook écht NIET bereikbaar… hoe verleidelijk het ook is om even de lopende zaken te volgen, zodra jij reageert op mailtjes of telefoontjes blijven mensen je lastig vallen. Loslaten is lastig, maar het is ook heerlijk als je kunt zeggen: vakantie is vakantie!

3. Doe vervolgens alles waar jij energie van krijgt en ben in het hier en nu. Oefen mindfulness zodra je op de plaats van bestemming bent. Voel de zomerzon op je huid, luister naar de zee en hoor de vogels fluiten. Zit eens stil en beleef het moment! Grote kans dat je op deze manier nog intenser kan genieten van de leuke dingen die je doet.

4. Neem de tijd om jezelf te laten inspireren door wat er op je pad komt.

5. Schrijf werkgerelateerde ideeën, die in “ruststand” zeker zullen komen, op voor na je vakantie. Zodat je het nu los kunt laten…

6. Zorg voor voldoende lichamelijke activiteit, doe iets creatiefs of leer mediteren.

7. Gun jezelf tijd voor reflectie!

8. Zomergevoel vasthouden? Maak een foto van een mooi vakantiemoment en stel die in als achtergrond op je bureaublad. Iedere keer als je je computer als je je computer opstart word je even meegenomen naar dat heerlijke vakantiemoment.

Nu ben ik benieuwd: Welke tip ga jij zeker toepassen? Laat het me weten in een reactie onder mijn blog!

Deel mijn boodschap met jouw netwerk door op de knoppen hieronder te klikken. Dankjewel hiervoor, want zo inspireer jij ook anderen!