De afgelopen tijd heb ik geworsteld met mijn geloof. En dan bedoel ik niet een religie of zoiets dergelijks, maar dan bedoel ik mijn geloof in Verbindend Leiderschap.

Ik heb de laatste tijd zoveel in de media gezien over de verkiezingen in Amerika dat ik blij ben dat het voorbij is. Zoveel overtuigingen gehoord die haaks staat op alles waar ik in geloof… dat ik haast aan mezelf begon te twijfelen (wat soms ook héél gezond is, hoor).

Ik geloof namelijk in de kracht van de verbinding, dat je meer bereikt als je samen hetzelfde doel voor ogen hebt. Dat je meer impact hebt als leider, als je zelf lekker in je vel zit, werkt vanuit je kernkwaliteiten en kernwaarden en van daaruit de verbinding kunt maken met anderen.

Ik geloof ook in verbindende (geweldloze) communicatie. In medemenselijkheid. In empathie, compassie en mededogen. In het beste voor de ander willen zijn door het beste van jezelf te geven.

Ik geloof dat je samen sterker bent dan alleen. Ik span me in om het beste uit mezelf en de ander halen. Ik investeer in bruggen slaan, en kijken wat daarvoor nodig is. Ik vind het belangrijk om de ander betrekken en mee te nemen in verandering. En om goede relaties op te bouwen. En respectvol te communiceren. Een voorbeeldfunctie te zijn van hoe ik wil dat we met elkaar omgaan. In een leider zijn die ik zelf zou volgen… soms hard op de inhoud, maar altijd met respect voor de relatie.

Ben de leider die jij zou volgen

Ik geloof in de kracht van aandacht, en geven… dat je krijgt wat je geeft. In wederkerigheid.

Hier heb ik weinig van gezien in de media. Zij speelden mijns inziens ook een grote rol bij het beïnvloeden van de kiezer. En door de uitslag van de verkiezingen trok ik de conclusie dat écht niet iedereen denkt zoals ik denk, gelooft waar ik in geloof, en stemt voor juist precies het tegenovergestelde, ondanks alle schandalen vonden de stemmers dat het tijd was voor een ander geluid. En hierdoor ging mijn geloof dus wankelen.

Want ik geloof écht dat je oogst wat je zaait… en er is de afgelopen maanden veel verdeeldheid gezaaid. Dit kon toch niet de bedoeling zijn? Als dit de oogst is van de verkiezingsstrijd dan ligt éénheid ver buiten bereik, als het ooit al bereikt gaat worden. Ik ben benieuwd hoe de soon-to-be-president deze klus gaat klaren…

Jóúw locatie en  jóúw team vormt een kleine wereld op zich. Als jij (h)erkent dat:

 verdeling in jouw team óók op de loer ligt,
 je medewerkers zich óók niet altijd herkennen in de koers van de organisatie (of van jou),
 communicatie ook een heikel punt is in de samenwerking,
 en draagvlak en commitment lastig zijn om te bereiken
 als jij wilt gaan voor verbinding, positiviteit en aandacht, voor jezelf, de organisatie en je team…
kom dan naar mijn (bijna) gratis introductietraining Verbindend Leiderschap! Ik leer je alles wat ik weet, want Nederland heeft verbinders zoals jij en ik hard nodig! Samen maken wij (in ieder geval op het werk) het verschil!

Klik op https://www.t-training-coaching.nl/gratis-training voor meer informatie en aanmelden.